Oriflame Cosmetics - Svensk Kosmetika

Oriflame är inte avsändaren av bloggen, utan är en Oriflame-konsulent som säljer Oriflames kosmetika.


Köpa Oriflame Kosmetika gör du lättast under länken. Här har du alltid tillgång till vår senaste katalog. Registrera dig som konsulent under samma länk.

Oriflames kosmetikVår kosmetika består av allt från hudvård, hårvård, kroppsvård, makeup, parfym, smycken, wellness och en attraktiv affärsmöjlighet m.m.

Read more about oriflame here...

lördag 27 april 2013

Vad är astaxanthin???

Astaxanthin är en antioxidant. Det är ett rött pigment och en del av karotenoid-familjen. Karotenoider är organiska pigment som är naturligt förekommande i kloroplaster och kromoplaster i växter, bakterier, alger, svampar och i fåglar och fiskar som äter dessa (lax, räkor). De fyller två viktiga funktioner i växter och alger: de absorberar ljus (energi) för användning i fotosyntesen, och de skyddar klorofyll från fotoskador. Karotenoider som vi konsumerar genom vår kost ackumuleras i huden och har en skyddande effekt på oss också. Studier visar att astaxanthin är en kraftfull antioxidant - mer än 100 gånger starkare än E-vitamin när det gäller att rena kroppen från fria radikaler. Fria radikaler är instabila syrearter med oparade elektroner som ”stjäl” elektroner från andra atomer. När en fri radikal reagerar med en stabil molekyl blir molekylen en fri radikal. Detta kan sätta i gång en kedjereaktion av bildningar av fria radikaler. Många forskare tror att en av de grundläggande orsakerna till åldrande är cellskador som orsakats av en okontrollerad kedjereaktion av fria radikaler. Astaxanthin har en unik molekylärstruktur som ger den dess överlägsna kapacitet som en antioxidant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg