Oriflame - Svensk kosmetika.

Oriflame är inte avsändaren av bloggen, utan är en Oriflame-konsulent som säljer Oriflames kosmetika.

Här bloggas det om allt som berör Oriflame Kosmetika. Köpa Oriflame gör du lättast under länken. Här har du alltid tillgång till vår senaste katalog. Registrera dig som konsulent under samma länk.

Vår kosmetika består av allt från hudvård, hårvård, kroppsvård, makeup, parfym, smycken, wellness och en attraktiv affärsmöjlighet m.m. Läs mer om kosmetika här...

måndag 17 oktober 2011

Smink gjordes för 100.000 år sedan

Människor har målat sina kroppar i åtminstone 100.000 år. Det hävdar forskare som har upptäckt en primitiv ”verkstad” för tillverkning av ockrafärgat kroppssmink. Fyndet gjordes i en stenåldersgrotta i Sydafrika.
Där fanns med andra ord allt som behövdes för en liten verkstad för framställning av ockrafärgat smink.

Forskarna, som publicerar sina rön i den vetenskapliga tidskriften Science, tror att stenåldersmänniskorna först gned bitar av järnhaltig hematit mot stenar av kvarts för att få fram ett rött pulver som sedan blandades med upphettade och krossade benbitar och träkol.

Slutligen tillsattes någon form av vätska varpå allt rördes runt i snäckskalen. Resultatet blev en smet eller kräm som kunde användas för kroppsdekorationer eller för att färga kläder röda.

Läs hela inlägget på http://www.dn.se
Bli konsulent! Få 20-30% rabatt på all kosmetik! Du får lära dig mer om kosmetik och har möjlighet att tjäna extra pengar! Bli konsulent!

1 kommentar:

  1. Ett annat bra ställe där ni kan hitta smink är på smink.nu, men bäst är smink från oriflame.

    SvaraRadera

Populära inlägg