Oriflame - Svensk kosmetika.

Oriflame är inte avsändaren av bloggen, utan är en Oriflame-konsulent som säljer Oriflames kosmetika.

Här bloggas det om allt som berör Oriflame Kosmetika. Köpa Oriflame gör du lättast under länken. Här har du alltid tillgång till vår senaste katalog. Registrera dig som konsulent under samma länk.

Vår kosmetika består av allt från hudvård, hårvård, kroppsvård, makeup, parfym, smycken, wellness och en attraktiv affärsmöjlighet m.m. Läs mer om kosmetika här...

lördag 3 september 2011

Även frisk hud behöver hjälp

Huden, kroppens största organ


Huden - Den är också förknippad med skönhet och välbefinnande. Idag finns en rad hudvårdsprodukter att välja mellan och för många kan det kanske verka rörigt.

Det finns all anledning att vårda huden. Både den på kroppen och den i ansiktet. Har du exempelvis eksem, eller upplever den torr tjänar på att smörja in kroppen regelbundet.


Även om man inte har en problemhud är det viktigt att behålla hudens kondition genom att återfukta och mjukgöra den. Hudkrämerna skyddar mot yttre påverkan som torr inomhusmiljö, sol och vind etc.

Hur ska jag veta vilken produkt jag ska använda till huden?

Alla ska välja hudvårdsprodukter utifrån hudtyp. För en torr hud rekommenderar vi att använda en produkt som innehåller mera mjukgörande ämnen, medan en normal till blandad hudtyp väljer en lättare produkt med mera fukt. Det är också viktigt att använda bra rengöringsprodukter i samband med bad och dusch.

Gäller dessa allmänna hudråd även barn eller är det främst vuxna som ska underhålla huden?

– Även barn behöver smörjas in med mjukgörande och återfuktande produkter efter bad och dusch. Det är också bra att använda dusch/badolja eller milda rengöringsprodukter.

Viken typ av ansiktskräm ska den som har både torra och feta partier välja?

Det finns produkter som är anpassade just för den blandade hudtypen. Typiskt för den blandade hudtypen är att pannan, näsa och haka är fetare än övriga partier i ansiktet. Produkter för denna hudtyp är fuktgivande och ibland matterande för att minska det blanka intrycket.

Varför ska inte kroppslotion användas i ansiktet?

– Ansiktskrämer är anpassade efter ansiktet bland annat genom att innehålla mer skyddande ämnen och kanske solskyddsfaktor. Men har man ingen ansiktskräm är det bättre med kroppskräm än inget alls.

Vissa ansiktskrämer riktar sig till män. Är det någon skillnad på innehållet i de krämerna mer än att de doftar mer manligt?


Ja det är skillnad. Män har ofta en grövre hudtyp och ansiktskrämer till män innehåller ofta mer fukt och mindre fett.

Vad händer om en kvinna använder sin mans eller killkompis ansiktskräm?

Tycker man att det fungerar är det väl okej men jag skulle inte rekommendera det eftersom sannolikheten är ganska liten att ni har samma hudtyp.

Peelingen tar bort döda hudceller och gör att man får en klarare och renare hud. Dessutom får man bättre effekt av de verksamma ämnen som finns i ansiktskrämen man använder.

Den som har fet hud kan gärna välja en djuprengörande mask och den som har torr och normal hud kan satsa på en fuktgivande.

Vårt sortiment hittar ni under länken "sortiment"
Bli konsulent! Få 20-30% rabatt på all kosmetik! Du får lära dig mer om kosmetik och har möjlighet att tjäna extra pengar! Bli konsulent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg