Oriflame - Svensk kosmetika.

Oriflame är inte avsändaren av bloggen, utan är en Oriflame-konsulent som säljer Oriflames kosmetika.

Här bloggas det om allt som berör Oriflame Kosmetika. Köpa Oriflame gör du lättast under länken. Här har du alltid tillgång till vår senaste katalog. Registrera dig som konsulent under samma länk.

Vår kosmetika består av allt från hudvård, hårvård, kroppsvård, makeup, parfym, smycken, wellness och en attraktiv affärsmöjlighet m.m. Läs mer om kosmetika här...

söndag 26 juni 2011

Testas smink på djur?

Sedan den 11 mars 2009 är det förbjudet att sälja djurtestat smink i hela EU. Kan man vara säker på att sminket inte har testats på djur nu då?


Tester av smink på djur har varit förbjudet sedan 2004 inom EU men det har varit tillåtet att testa ingredienserna som ingår i sminket på djur när alternativa metoder saknas. Nu är även test av enskilda ingredienser förbjudet. Det finns ett fåtal undantag där djurtest inte har gått att ersätta med någon alternativ metod.


Är inte alla test på djur förbjudna för kosmetikaindustrin?
Nej, vissa djurförsök för att undersöka bland annat allergi, cancer och fosterskador kommer fortfarande att vara tillåtna fram till 2013. Fram till dess behöver nya metoder forskas fram och säkerställas.

Vilken typ av sminktester på djur har ersatts med alternativa metoder hittills?
Det gäller bland annat tester av hud och ögonirritation. Det finns nu godkända test som utgår från odlade hudceller så hudirritationstester är numera förbjudna. Och för att undersöka om kemiska ämnen skadar eller irriterar ögonen finns ett godkänt test som använder hornhinnor från slaktade kor. De vanligaste djurarterna för kosmetikatester har varit möss, råttor, marsvin och kaniner.

Vilka produkter omfattas?
Förbudet gäller kosmetika och hygienprodukter. Det innebär att många basprodukter som tandkräm, tvål och schampo också omfattas.

Läs mer om smink-testen på djur vid djurforsok.info, mer information om djurförsök hittar ni under länken...
Bli konsulent! Få 20-30% rabatt på allt smink! Du får lära dig mer om smink och har möjlighet att tjäna extra pengar! Bli konsulent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg