Oriflame - Svensk kosmetika.

Oriflame är inte avsändaren av bloggen, utan är en Oriflame-konsulent som säljer Oriflames kosmetika.

Här bloggas det om allt som berör Oriflame Kosmetika. Köpa Oriflame gör du lättast under länken. Här har du alltid tillgång till vår senaste katalog. Registrera dig som konsulent under samma länk.

Vår kosmetika består av allt från hudvård, hårvård, kroppsvård, makeup, parfym, smycken, wellness och en attraktiv affärsmöjlighet m.m. Läs mer om kosmetika här...

måndag 25 april 2011

Vad är smink?

Smink är ett ganska brett begrepp så jag förklarar lite vad det finns för produkter på marknaden...Fakta om smink: Följande är korta exempel på vanligt smink


Mascara - Mascara används för att förlänga och färga ögonfransar och göra dem fylligare. Den första mascaran kom ut på marknaden 1913 och har sedan dess varit en självklarhet bland många kvinnor.

Kajal och eyeliner - Kajal och eyeliner är pennor i olika färger som målas runt ögat för att framkalla en mer intensiv blick genom att, beroende på hur man applicerar den, göra ögat smalare eller rundare. Det kan vara vanlig mjuk krita eller i flytande form.

Foundation - Foundation är en flytande, hudfärgad suspension som appliceras i ansiktet för att jämna ut hudtonen och dölja ev. skavanker.

Ögonskugga - Ögonskuggor i olika färger appliceras på ögonlocken för att ge en illusion av större ögon. Ofta framhäver man sin egen ögonfärg med skuggan genom att välja en helt annan färg och inte tvärtom. Framstående make-upartister framhåller ofta hur blå ögon bör markeras med brun skugga och vice versa, och gröna ögon framhävs med en lila skugga.

Läppstift - Läppstift är ett slags färgat cerat som används för att färgsätta läpparna. Läppstift förekommer i hundratals nyanser i tex. rött, rosa, beige, brunt, brunlila mm. Det finns olika varianter av läppstift, matta läppstift och fuktgivande.

Puder - Puder är ett slags hudfärgat pulver som sveps över ansiktet för att matta ned huden (göra den mindre glansig). Det kan också användas för att jämna ut hudtonen precis som en foundation, men för detta krävs ett väldigt kompakt och kraftigt "foundathttp://www.blogger.com/img/blank.gifion-puder". Puder finns i både lös form och som pressat till kakor. Puder gör att huden blir mindre glansig och det täcker väldigt bra röda märken, finnar, porer och mörka ringar under ögonen. Puder finns i olika nyanser ljus, medium, mörk och dark.

Rouge - Rouge är ett rosa eller brunt puder som lätt färgsätter kinderna (ger ett hälsosamt intryck) och används för att skulptera ansiktsformen.
Bli konsulent! Få 20-30% rabatt på all kosmetik! Du får lära dig mer om kosmetik och har möjlighet att tjäna extra pengar! Bli konsulent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg